top of page
  • Forfatters billedeModelparken Danmark

Gæster med særlige behov

Modelparken Danmark er en park for alle, også for gæster som har brug for særlige hensyn, om det er et synligt eller usynligt handicap, er der plads til alle hos os, også uanset alder.

Vores frivillige kan gøre meget for vores gæster, så alle kan opleve en god togtur, der passer til deres behov. Det eneste man skal gøre, er at henvende sig til en af vores frivillige ved togene eller spørge ved kiosken, så kan vi hjælpe med at finde en god løsning.


Vi har en handicapvogn som er skabt til at kunne tage en kørestol med rundt på sporet, hvor der er mulighed for at ledsagere at sidde, der hvor det bedst fungere for dem. Vognen er bygget med udgangspunkt, i de rigtige jernbaners sværvægtstransportvogne med forstærket rammekonstruktion og et meget lavt tyngdepunkt. Det lave tyngdepunkt på Modelparkens handicaptogvogn gør vognen meget stabil og sørger for at den ligger godt i sporet, under kørslen. Desuden er den designet således at den, ved en eventuel afsporing ikke vælter, men stiller sig sikket med vognrammen på sporet.


Kommer man til vores særlige arrangementer som ikke er på vores normale køredage, vil vi meget gerne have, at I skriver til os i forvejen på mail@modelparken.dk, så vi kan have handicapvognen klar til jer.


Der er ingen trapper og der er lavet overkørsler ved sporene, så barnevogne og kørestole nemt kan komme over. Ved indgangen og vejen ned til stationsområdet har vi belagt stigen med sten så det er nemt at komme frem og efterhånden som udvidelsen af området skrider frem vil der løbende blive udvidet med flise-/stenbelagte stier. der er naturligvis også et handicaptoilet.


Solsikkesnoren

Solsikke børn og voksne er meget velkommen. Ved os er det dog ikke en nødvendighed at skulle bærer Solsikkesnoren, for at få vist hensyn. Dog går vi ikke op til folk som bærer snoren, hvis de ikke selv har henvendt sig til os. Dette gør vi, fordi vi ikke ved hvilke udfordringer i har og vi vil ikke være grunden til at gøre vores gæster utilpasse, eller på anden måde være skyld i at skabe en utryg situation.


Adgang for hjælpere

Hvis du som handicappet har behov for en ledsager, får man max. 1 ledsager gratis med ombord på toget. Det forudsætter dog, at hjælperen kan fremvise gyldigt ledsagerkort eller det tilsvarende kort fra Dansk Blindesamfund. Kortet fremvises ved billetkøb i kiosken.

206 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page